Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@08:50:07 GMT

روایتی از جهادگران میدان حجاب/ چادری بر سر «ایران»

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۲۹۲۴

روایتی از جهادگران میدان حجاب/ چادری بر سر «ایران»

خبرگزاری فارس-همدان: اگر از موهای آبشارشده و نقاب آرایش‌هایی ماسیده بگذریم و رد سرخاب و سفیداب را نادیده بگیریم یا از بلوز و شلوارهای رنگی پنگی که رسم شده چشم بپوشیم؛ به جوانی محصور شده و یخ بسته درونشان می‌رسیم. جوانی که در چنگال شلوارهای ۹۰ سانتی و آستین‌های سه‌ربع گیر افتاده و گاهی بی محابا برای رهایی چنگ می‌زند به فشن و مد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌دانید رنگ و لعاب ماسکه بر معصومیتشان یا رقص رنگ از موهای تاب‌دار تا ناخن‌های تابستانه‌شان قصه تلخ جنگ را روایت می‌کند؛ جنگی از جنس ابریشم موهای بافته و پوست‌های بی‌پرده آفتاب سوخته که جهادگر می‌طلبد و میدان می‌خواهد، گویی دنیادنیا ایستادند در پی صید معصومیت و حیای جوانی.

انگاری غوغای تمدن‌های تصنعی و تزویرهای پس و پیش به پا شده و گریبان حجب و حیا را فشرده و کادوی هزار و یک مدل ادا و اصول، روبان پیچ شده به امروز و فردایشان پیشکش شده اما دخترکان بی‌خبرند.

راستش را بخواهید این بلوا، جهادگر از همان آر پی‌جی به دوش‌ها می‌خواهد؛ از همان‌هایی که داوطلبانه راهی میدان مین می‌شدند و راه باز می‌کردند؛ باید خیابان به خیابان را خاکریز و هرم نفس جنگی‌شان را خرج گپ‌و‌گفت صمیمی کنند تا شاید افسون دشمن باطل شود.

یا نه با توسل به خلاقیت و سر سوزن ذوقی کاری کنند و جوانی جادو شده را باز پس گیرند، دست در دست هم حلقه کنند و زنجیری از توانستن‌ها ببافند و زیر آوارهای تخریب دشمن سر برآورند و گُلی بکارند.

چادری که نذر فاطمه زهرا(س) شد

درست مثل سیده مرضیه ترابی، مدیر تولیدی اقلام حجاب شهرستان بهار و رفقایش که دل به دل هم دادند و زنجیر شدند برای گام اول؛ او بی‌مقدمه دیوار به دیوار پارچه و نخ و سوزن می‌گوید: «قصه کار در زمینه عفاف و حجاب ما از دوخت چادر رایگان در قالب نذر فاطمی آغاز شد و چند سالی است که ادامه دارد، اما راه‌اندازی تولیدی اقلام حجاب با تولید جهادی ماسک با حضور بانوان شروع شد تا جایی که برای تولید ماسک آستین همت بالا زدیم بدون امکانات و حتی چرخ خیاطی، ولی قرار گذاشتیم به فرمان حضرت آقا پای کار باشیم و هر طور شده با جذب کمک توانستیم گان و ماسک تولید کنیم، آن هم توسط خانم‌هایی که حتی سوزن نخ کردن بلد نبودند.

با فروکش کردن پیک اول و دوم کرونا و رفع کمبود ماسک و گان، خانم‌ها علاقمند شده بودند تا کار و تلاش را ادامه دهند؛ بنابراین آموزش و تولید پوشاک پوشیده و اقلام حجاب را در پیش گرفتیم؛ خیاطی ساده و تبدیل پارچه بلااستفاده به لباس قدم اول بود و در مراحل بعدی از مربیان سرآمد همدان بهره گرفتیم و با آموزش حرفه‌ای و مساعدت سپاه ناحیه حتی خیران، فضا و چرخ خیاطی هم تامین شد و امروز خانم‌های خودسرپرست، بدسرپرست و تحت پوشش کمیته امداد شغل دارند و کالاهای حجاب تولید می‌کنند البته به بانوان دیگری که با هدف کسب درآمد یا پر کردن اوقات فراغت می‌آیند نیز نه نمی‌گوییم.

ناگفته نماند تعدادی از خانم‌ها با مشکلات روحی و افسردگی وارد این مجموعه شدند و شکر خدا حالا از نظر روحی در وضعیت خوبی به سر می‌برند و علاوه بر ۱۰ کارگاه فعال، بیشتر از ۱۵ خانواده هم در منازل کار می‌کنند. بدون اغراق استقبال خوبی از این حرکت خودجوش شده و حتی روستاها را هم در برگرفته و آموزش بدون هزینه در کنار کار انجام می‌شود.

فعالیت ما تنها دوخت و دوز نیست، بلکه در بخش طراحی هم از دخترخانم‌های جوان و تحصیل‌کرده و ایده‌پرداز رشته طراحی دوخت بهره‌مند می‌شویم؛ طراحی‌های ایرانی-اسلامی با پوشش مناسب و در عین حال زیبا که که در بازار دیده نمی‌شود.

راستش را بخواهید کار کردن در بحث حجاب و عفاف مایه مباهات است چراکه قرار است با ارائه پوشش اصیل به اصالت خودمان افتخار کنیم، به ویژه اینکه جوانان در بخش‌های مانند طراحی توانمند هستند پس نیازی به الگوسازی غربی‌ها نداریم.

بدون شک در حوزه پوشش و حجاب «ما می‌توانیم» معنا می‌شود چراکه دخترخانم‌هایی با سن و سال کم ۲۲، ۲۳ ساله طرح‌های بسیار شیک و پوشیده ارائه می‌دهند، طرح‌هایی که تداعی‌کننده فرهنگ ایرانی -اسلامی است پس واقعا ما می‌توانیم با اعتماد به جوانان در این زمینه موفق عمل کنیم.

اگر بخواهم تولیدات این مجموعه را نام ببرم باید تأکید کنم چادر، مقنعه و لباس‌های مجلسی پوشیده دوخت می‌زنیم و در برهه‌هایی هم دوخت چادر رایگان برای نذر شهدا، سفر عتبات عالیات و مشهد مقدس، نذر فاطمی و هفته حجاب و عفاف را در برنامه‌ها گنجاندیم.

در آخر باید از بهترین خاطره تولیدی اقلام حجاب یاد کنم؛ خاطره‌ای که خلاصه می‌شود از دخترخانمی که با ظاهری نامتعارف در کلاس‌های آموزشی و بعد هم در مرحله دوخت و دوز شرکت کرد، نه تذکری دادیم و نه محدودیتی برای این بنده خدا ایجاد کردیم تا اینکه بعد از مدتی تعامل و حشر و نشر بدون حرف و سخنی با اختیار خودش پوشش چادر را انتخاب کرد و در حال حاضر عنوان یک خانم محجبه از او به یادگار مانده است.

این اتفاقی است که بارها پیش آمده و جای بسی خوشحالی دارد که خانم‌های جوان در بسترهای مستعد بهترین نوع پوشش و الگو را انتخاب می‌کنند و محجبه در جامعه ظاهر می‌شوند.

نکته طلایی صحبت‌هایم تولید پارچه است؛ یقینا برای تولید اقلام حجاب در بخش تهیه پارچه و قیمت آن نیازمند یاری متولیان امر هستیم تا این اقلام با قیمت مناسب ارائه شود و ما هم بیشتر از گذشته خدمت‌رسانی کنیم.»

مشتری‌های پرو پا قرص حیا

هنوز هستند جهادی‌های میدان حجاب، عزم جزم کردند تا ساز «می‌شود» و «باید بشود» کوک کنند و طرح و نقش و ابتکار را به خدمت گیرند و همچون صدف حلقه بزنند دور جوان‌های این دیار؛ حالا از فاطمه توکلی، مدیر تولیدی اقلام حجاب همدان می‌گویم.

مامان فاطمه که خودش دختری محجبه دارد، دلش برای جوانی هم سن و سالان دخترکش سَر می‌رود و دستی بر آتش اشاعه حجاب دارد او با لحنی مادرانه می‌گوید: «من فرد مذهبی هستم و وقتی نوع پوشش سال‌های اخیر را دیدم فکر کردم حتما باید در زمینه حجاب به‌روز و ترویج آن کاری انجام دهم، این تصمیم آغاز راه تولیدات اقلام حجاب و لباس‌های پوشیده شد.

این نیت از دو سمت خیر و برکت به همراه داشت، علاوه بر کار کردن روی لباس‌های پوشیده و اقلام حجاب؛ خانم‌هایی که نیاز به درآمد داشتند مثل بیماران خاص یا افرادی که مبتلا به «ام اس» هستند یا خانم‌های که همسران معتاد و زندانی دارند در محیط زنانه و با امنیت کامل مشغول شدند.

یک معامله برد-برد بود و با یاری خدا از کار و درآمدم هم راضی هستم، در حال حاضر ۱۵ نفر شغل ایجاد شده البته در آینده توسعه کار را در نظر دارم تا در کنار تولیدی، یک فروشگاه هم راه‌اندازی و لباس‌های پوشیده و اقلام حجاب عرضه شود.

ناگفته نماند در این راه طراحان و رسانه‌ها می‌توانند نقش زیادی داشته باشند، چون برای پوشش افراد مذهبی و یا افرادی که لباس‌های موجود در بازار را نمی‌پسندند فکر و تبلیغی نشده، پس طرح خوب و به روز توامان با تبلیغ، درست مثل لباس‌های خارج از عرف موجود کمک خیلی خوبی برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف است.

ضمن اینکه خیاط و طراح بدون رسانه کارساز نیستند و ما برای رواج هر چه بیشتر حجاب ایرانی-اسلامی باید دست به دست هم دهیم و با همکاری همه‌جانبه به نتیجه مقبول دست پیدا کنیم تا آنچه که باید ‌شود.

برخلاف تصور برخی از افراد تولیدات چادر، مانتوهای عبایی و لباس‌های شیک پوشیده بازار دارد حتی مشتری‌های پر و پا قرص داریم که ثابت هستند و تعدادی هم گوش به گوش می‌شنوند و سراغمان می‌آیند، اما عرضه در فضای مجازی را به تازگی شروع کردیم و باید با کمک کارشناسان این حوزه فعالیت وسیع‌تری داشته باشیم و تا از طریق فضای مجازی و کسب و کارهای اینترنتی اقلام حجاب را تبلیغ کنیم.

 یک خاطره خیلی خوبی هم در رابطه با ترویج چادر دارم که با همکاری دخترم اتفاق افتاد، مدرسه که می‌رفت همکلاسی‌هایش را تشویق می‌کرد تا چادر بپوشند بعد از مدرسه هم که می‌آمد منزل می‌گفت دوست‌هایم می‌آیند برای دوخت چادر ولی از آنها پول نگیر «تو رو خدا پول نگیر»؛ من هم قبول می‌کردم و اکثر دوستانش آمدند و برایشان چادر دوختیم و آنها چادری شدند.

بی‌تعارف بگویم وقتی با پوشش‌های متعارف در جامعه مواجه می‌شوم و می‌دانم من سهم کوچکی در این اتفاق دارم خیلی به دلم می‌نشیند، احساس رضایت درونی می‌کنم چراکه بیشتر معضلات اجتماعی از همین پوشش‌های نامناسب سرچشمه می‌گیرد بنابراین حتی قدم‌های کوچک هم ارزشمند و قابل تقدیر است.

در این برهه وقت عمل است و باید هر آنچه در چنته داریم بکار گیریم تا با تولیدات مناسب و پوشیده در عرصه باشیم؛ امروز هر کدام از ما جهادگران جبهه فرهنگی هستیم، زمان جنگ جهاد در خاکریز بود امروز جهاد در نشر حجاب و تربیت افراد محجبه است.

در آخر از مشکلات هم باید یاد کنم، مورد اول طراحی پارچه‌های موجود است چون تنوع در تولیدات داخلی نیست، به نظرم باید مصرف‌کننده، تولیدی پوشاک و نساجی در کنار هم باشند تا محصولات بهتر و باکیفیت‌تر ارائه می‌شود؛ از طرفی هم قیمت گران است و مانتوهای کوتاه پارچه کمتر و هزینه کمتری دارد در حالی که برای دوخت لباس‌های پوشیده و بلند پارچه بیشتر استفاده می‌شود و در مضیقه هستیم.»

عرضه چادر ارزان حتی به اندازه یک ارزن

از شما چه پنهان که کار عفاف و حجاب دلسوز زیاد دارد، بی‌آنکه حساب دو دوتا چهارتا کنند دل در گرو فتح این میدان نهادند؛ از جوان و میانسال و مسن پای کار هستند. اما بانوان جانشان برای محجبه کردن دخترکان دَر می‌رود و در رختشورخانه‌‌ دلشان بلوایی به پا می‌شود تا یکی یکی قامت بپوشانند زیر حجاب فاطمی.

طیبه فریدونی، فعال فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف شهرستان تویسرکان تمام وقت در خدمت جوانان گام برمی‌دارد و دلش غنج می‌رود برای مرواریدهای در دل صدف چادر.

او یک‌راست از کم و کیف کار جهادی‌اش پرده برمی‌دارد و می‌گوید: «از یک سال پیش در حوزه حجاب و عفاف ورود کردم آن هم با در نظر گرفتن بعد فرهنگی کار، به خصوص که دشمن جنگ فرهنگی را پیشه کرد و با تمام قوا به میدان آمده است؛ بنابراین از روستا به شهر و به استان حتی کشور پیش رفتیم.

هدف هم تمدن‌سازی و حجاب فاطمی است که امیدوارم در کشور توسعه پیدا کند و کار جهادی ما در قالب گفت‌وگو و عرضه چادر ارزان است؛ در این کار جهادی ۱۰ نفر اشتغال هم ایجاد شده هرچند بیشتر از هر چیزی بعد فرهنگی کار مد نظر است، به این ترتیب که بدون هیچ واسطه و سودی از تولیدکنندگان بزرگ، چادر با قیمت مناسب تهیه و به سراسر کشور عرضه می‌کنیم.

بیشتر از ۲۰ مدل چادر مناسب  هر سن و سالی با طرح‌های شکیل و خلاقانه از طریق فضای مجازی و حقیقی و دوستان عرضه می‌کنیم، جنس‌های باکیفیت و قیمت‌های خوب به این معنا که حتی اگر شده به قدر یک ارزن با قیمت مناسب‌تر به دست خانم‌ها برسد کلی ارزشمند است.

بدون شک نظر ما توسعه حجاب است پس با اتاق فکری که ایجاد شد همه جوره پای کار ایستادیم حتی قسمتی از هزینه‌ها را شخصی پرداخت می‌کنیم اما خوشحال هستیم چون این کار خیلی پیامد مثبت داشته، افرادی که حجاب را کنار گذاشته بودند مجدد سوق پیدا کردند به لباس‌های پوشیده و در نهایت چادر.

برخورد قهری و سلبی هم چاره کار نیست باید با گفت‌وگو و مستندات به میدان آمد، اقدام جهادی ما هم اندیشه‌ای شد برای نشر فرهنگ حجاب و عفاف تا جایی که در این یک سال بیشتر از یک هزار و پانصد چادر عرضه شده البته امیدوارم این رقم میلیونی شود و بعد از آن در خارج کشور توسعه پیدا کند.

زیرساخت اصلی اقدامات، فرهنگ است و اسلام ناب محمدی و لااله‌الاالله مرز جغرافیایی ندارد؛ حجاب هم در گیر و دار مرز نیست تا بوده مطرح بوده و در دوره‌های دور و دراز تاریخ ایران جای داشته پس اگر امروز برخی به حذف حجاب رسیدند خدعه‌ای آشکار است.»

انتهای پیام /89033/

منبع: فارس

کلیدواژه: حجاب و عفاف جهادگران چادر ارزان لباس های پوشیده حجاب و عفاف خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۲۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس

دریافت 49 MB

به گزارش خبرنگار مهر، دهم اردیبهشت ماه یادآور بازگشت جزایر خلیج‌فارس به ویژه جزیره سرخ‌گون هرمز به دامان میهن است؛ روزی که سربازان ایرانی به فرماندهی امامقلی‌خان حاکم ایالت فارس موفق شدند با شکست پرتغالی‌ها آن‌ها را از خلیج‌فارس اخراج کنند.

کد خبر 6090421

دیگر خبرها

  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • چادر زدن حامیان فلسطین در آمریکا + فیلم
  • روایتی کوتاه از حماسه فتح هرمز و اخراج پرتغالی‌ها از خلیج‌فارس
  • بازسازی منازل محرومان روستای دولت‌آباد به همت جهادگران قمی
  • روایتی از شهید لشکر فاطمیون + فیلم
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند / حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق در میدان باشد
  • علم الهدی: در بحث حجاب، اگر مردم بخواهند تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی‌شود! مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان داری کنند/ مایه تأسف است که شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در سطح مسئولان
  • علم الهدی : در بحث حجاب ، نمی شود مردم تماشاچی باشند و بگویند آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن
  • ببینید | روایتی از آنچه در جلسه آغازین دور جدید دادگاه منافقین گذشت
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند