Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@15:28:41 GMT

نکاتی بهداشتی برای فرار از ویروس ابولا

تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۱۹۹۶۳

نکاتی بهداشتی برای فرار از ویروس ابولا

به گزارش «تابناک»، ابولا ویروسی کشنده است که باعث خونریزی داخلی می‌شود و از طریق تماس با مایعات ترشح شده از بدن بیماران منتقل می‌شود.

ابولا با تب بالا شروع می‌شود. ضعف، گلودرد و درد ماهیچه‌ها از دیگر نشانه‌های این بیماری است.

بعد از آن فرد بیمار دچار اسهال و استفراغ می‌شود و بعد خونریزی بیرونی و درونی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیوه ابتلا از طریق زخم، بلع یا از راه بینی است و مرگ در این بیماری بر اثر کم شدن آب بدن و از کار افتادن اعضای داخلی اتفاق می‌افتد.

ویروس ابولا در سال ۱۹۷۶ شناسایی شد اما بزرگترین مورد شیوع این بیماری طی سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ در غرب آفریقا به مرگ ۱۱ هزار و ۳۱۰ نفر منجر شد.

چطور جلوی ابتلا را بگیریم؟ دست نزنید

ابولا از طریق تماس مستقیم با مایعات بدنی آلوده منتقل می‌شود. خون، استفراغ و بزاق همگی می‌توانند این ویروس کشنده را منتقل کنند.

خانواده بیماران و پزشکانی که از آنان مراقبت می‌کنند در معرض بیشترین خطر ابتلا قرار دارند، ولی هرکس که از حدی به بیماران نزدیک‌تر شود نیز در معرض خطر قرار دارد.

به همین دلیل، تماس با بیماران فقط باید محدود به کمک‌های لازم پزشکی بوده و همیشه با محافظت کامل بدن و پوشش صحیح انجام شود.

این ویروس نمی‌تواند از پوشش محافظ، مانند دستکش، ماسک، عینک محافظ، لباس سرهمی و چکمه های لاستیکی عبور کند. با این حال عده کمی به چنین پوشش پیشرفته‌ای دسترسی دارند.

کسانی که به این لباس‌ها دسترسی دارند باید هر ۴۰ دقیقه لباس‌های خود را عوض کنند تا در امان باشند. دمای داخل این پوشش می‌تواند تا ۴۰ درجه سانتیگراد بالا برود. پوشیدن این لباس‌ها حدوداً ۵ دقیقه زمان می‌برد. درآوردن لباس‌ها برای کسی که آن‌ها را پوشیده و فردی که برای پوشیدن به او کمک کرده، حدوداً ۱۵ دقیقه زمان می‌برد.

این بازه زمانی از خطرناک ترین مواقع از جهت ابتلا به این بیماری است و برای همین در طول آن به افراد محلول کلر پاشیده می‌شود.

چشم‌هایتان را بپوشانید

اگر یک قطره آلوده روی پوست شما بنشیند، می‌توانید بلافاصله آن را با آب و صابون یا محلول ضدعفونی کننده الکلی بشویید.

چشم‌ها اما فرق می‌کنند. به عنوان مثال تنها یک قطره کوچک عطسه که مستقیماً داخل چشم بشود می‌تواند ویروس را وارد بدن کند.

به همین ترتیب، غشاء مخاطی دهان و داخل بینی و همچنین زخم های سطحی پوست از مناطق آسیب‌پذیر بدن هستند.

البسه کثیف

یکی از تکان دهنده‌ترین علایم ابولا خونریزی است. بیماران ممکن است از چشم، گوش، بینی، دهان و یا مقعد خونریزی کنند. اسهال و یا استفراغ نیز می‌تواند همراه با خونریزی باشد.

خطر ابتلا در هنگام پاکسازی البسه بسیار بالا است. هر گونه لباس آلوده یا زباله پزشکی باید سوزانده شود. هرگونه تجهیزات پزشکی که نباید دور ریخته شود، باید ضدعفونی شود.

بدون ضدعفونی سازی دقیق، انتقال ویروس ادامه یافته و تشدید می‌شود.

قطرات ریز روی سطوح مختلف که به دقت پاک نشده باشد می‌تواند خطرناک باشد.

آب و صابون و محلول ضدعفونی کننده الکلی می‌توانند غشاء بیرونی این ویروس را از بین ببرند و ضدعفونی کردن با محلول سفیدکننده نیز روشی مؤثر است که در مناطق دورافتاده نیز در دسترس است.

رعایت بهداشت جنسی

معمولاً هنگامی که فردی از ابولا بهبودی کامل می‌یابد، دیگر نمی‌تواند ناقل این ویروس باشد.  با این حال در مواردی ویروس ابولا تا سه ماه پس از بهبودی بیمار، در منی او مشاهده شده است.

به همین دلیل، پزشکان می‌گویند که افراد بهبود یافته باید تا جای ممکن از ارتباط جنسی پرهیز کرده و پس از آن تا سه ماه از کاندوم استفاده کنند.

بیشتر بخوانید

ویروس ابولا چیست؟ لباس محافظ در برابر ابولا

کلاه جراحی:

کلاه جراحی بخشی از پوشش محافظ سر و گردن را تشکیل می‌دهد. این کلاه لایه محافظ اضافه‌ای برای پزشکان فراهم می‌کند تا مطمئن باشند که در هنگام کار در مراکز درمانی نمی‌توانند به صورت تصادفی بخشی از صورت خود را لمس کنند.

عینک ایمنی:

عینک ایمنی برای محافظت از چشم‌ها در برابر پاشیده شدن مایعات در نظر گرفته شده. پیش از پوشیدن عینک، محلولی به آن پاشیده می‌شود تا از بخار کردن شیشه آن جلوگیری کند.

لباس جراحی:

یک دست لباس جراحی که مایعات را جذب می‌کند و به راحتی قابل شستشو است، لایه زیرین پوشش را تشکیل می‌دهد. معمولاً پاچه های این لباس را در چکمه ها فرو می‌کنند تا از پوشیده بودن کامل سطح پوست اطمینان حاصل شود.

دستکش دولایه:

حداقل دو دستکش روی هم پوشیده می‌شود و لبه های آن را روی آستین های لباس می‌کشند. پزشکان باید هر بار بین بازدید از دو بیمار دستکش های خود را عوض کنند و پیش از پوشیدن دستکش های نو، دستان خود را به دقت تمیز و ضدعفونی کنند. پزشکان هنگام جابجا کردن زباله های عفونی از دستکش های با مقاومت بالا استفاده می‌کنند.

چکمه:

پزشکانی که با ابولا مقابله می‌کنند معمولاً چکمه های لاستیکی پوشیده و پاچه های خود را در آن‌ها فرو می‌کنند. اگر چکمه در دسترس نباشد، پزشکان باید کفش‌های تماماً بسته، ضد آب و مقاوم در برابر سوراخ شدن بپوشند.

پیشبند:

یک پیشبند ضد آب به عنوان لایه محافظ نهایی، روی لباس سرهمی پوشیده می‌شود.

سرهمی:

لباس سرهمی روی لباس جراحی پوشیده می‌شود. این لباس مشابه لباس‌هایی است که در محیط های کار با مواد خطرناک پوشیده می‌شود. مسئول نظارت بر پوشش در تیم پزشکی باید قبل از پوشیده شدن این لباس از سالم بودن آن اطمینان حاصل کند.

ماسک تنفس:

ماسک تنفس برای محافظت از پزشکان در برابر سرفه های بیماران استفاده می‌شود. طبق دستورالعمل سازمان خیریه پزشکان بدون مرز، ماسک تنفس باید در مرحله دوم و بلافاصله پس از پوشیدن لباس سرهمی پوشیده شود.

ماسک طبی:

این ماسک برای محافظت از دهان در برابر پاشیده شدن خون یا سایر مایعات بدنی بیماران پوشیده می‌شود. در صورت استفاده از ماسک تنفس، پزشکان باید این ماسک بیرونی را سوراخ کنند تا راه برای ماسک تنفس باز شود.

منبع: بی بی سی فارسی

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس ویروس ابولا ویروس آفریقا مذاکرات وین بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس پوشیده می شود ویروس ابولا لباس سرهمی ماسک تنفس لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۱۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!

اخیرا محققان هلندی خبر فوت مردی که ۶۱۳ روز به بیماری کرونا مبتلا بود گزارش کردند. این مرد به‌دلیل ابتلا به نقص ایمنی نتوانست بیماری کرونا را شکست دهد.

این مرد ۷۲ ساله هلندی، که نام او فاش نشده است، به نقص ایمنی شدیدی مبتلا بود و سال ۲۰۲۲ گرفتار یکی از گونه‌های ویروس کرونای اُ-میکرون شد. او پیش از ابتلا چند بار واکسن کوید۱۹ هم زده بود. از همان زمان او هر بار که آزمایش کرونا می‌داد، مثبت می‌شد و این بیماری آنقدر ادامه یافت تا سرانجام مرد نگون‌بخت اکتبر سال گذشته فوت کرد.

بیماری کرونای این مرد ۲۰ ماه طول کشید که طولانی‌ترین مورد در نوع خود بوده است. پزشکان برای کمک به او درمان‌های گوناگونی را پیشنهاد داده بودند که متاسفانه هیچ‌کدام فایده نداشت.

سیستم ایمنی بدن او آنقدر قوی نبود تا بتواند با ویروس کرونا مبارزه کند. حتی داروهای پادتن هم به‌کارش نیامدند.

بیماران مبتلا به کرونا معمولا پس از گذشت چند روز یا نهایت چند هفته درمان می‌شوند اما این مرد ۷۲ ساله، ۶۱۳ روز گرفتار این بیماری بود.

محققان در بررسی‌های این بیمار متوجه وجود حدود ۵۰ جهش ویروس کرونا در بدن شده بودند. این جهش‌ها توانسته بودند در سیستم ایمنی بدن این مرد اختلال ایجاد کنند که در نهایت جان او را گرفتند.

دیگر خبرها

  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اعضای شورای شهر اصفهان سال گذشته روی چه موضوعاتی بیشتر تمرکز داشتند؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • انواع اتصالات لوله داربستی و نکاتی که باید بدانید
  • طرح «نور» است یا «زور»؛ روحانیون برای جنگ با که لباس نظامی پوشیده‌اند؟
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • روحانیون و طلاب قم، لباس نظامی پوشیده اند برای جنگ با که؟ با زنان و دختران این سرزمین؟!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • لباس نظامی روحانیون در جنگ با که؟!