Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@10:09:28 GMT

معروف ترین لباس سنتی در هند

تاریخ انتشار: ۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۴۷۹۷۱۸

معروف ترین لباس سنتی در هند

لباس‌های سنتی هندی، بر اساس مناطق جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، فرهنگ و اقوام مختلف از منطقه‌ای به منطقه‌ی دیگر متفاوت است. هند یک کشور چند فرهنگی است. هر کدام از این فرهنگ‌های متفاوت تاریخ و سنت‌های خود را دارند و قدمت آنها اغلب به هزاران سال پیش می‌رسد. از سویی دیگر، این فرهنگ‌ها دارای طیف متنوعی از عناصر فرهنگی هستند و در مسائلی مانند دین، زندگی سنتی، غذاهای روزانه و لباس با یکدیگر فرق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: لباس‌های سنتی هندی، بر اساس مناطق جغرافیایی، شرایط آب و هوایی، فرهنگ و اقوام مختلف از منطقه‌ای به منطقه‌ی دیگر متفاوت است. هند یک کشور چند فرهنگی است. هر کدام از این فرهنگ‌های متفاوت تاریخ و سنت‌های خود را دارند و قدمت آنها اغلب به هزاران سال پیش می‌رسد. از سویی دیگر، این فرهنگ‌ها دارای طیف متنوعی از عناصر فرهنگی هستند و در مسائلی مانند دین، زندگی سنتی، غذاهای روزانه و لباس با یکدیگر فرق دارند.

 

در عصری که بیشتر کشورهای دنیا در حال غربی کردن جوامع خود و جهان شدنی هستند، هند موفق شده تا با استفاده از لباس‌های سنتی مردمش، فرهنگ غنی خود را حفظ کند. لباس‌ها و پوشاکی که هندی‌ها استفاده می‌کنند، بسیار گسترده و گوناگون است؛ به طوری که برای هر مراسمی، لباس مختص آن را بر تن می‌کنند. لباس‌هایی که در هند مورد استفاده است، طی زمان به تکامل رسیده‌اند.



 

Sari(ساری):

بدون شک نام ساری را تابحال بارها در جاهای مختلف شنیده اید و آنقدر معروف است که حتی شنیدن نام آن ما را به یاد هند و داستان هایش می اندازد. یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین لباس های زنان هندی، ساری است. ساری، تکه ای پارچه به طول ۴ تا ۸ متر و عرض ۶۰ الی ۱۲۰ سانتیمتر است که  بر روی بدن در سبک های مختلف پیچیده شده است.

 جالب است بدانید امروزه ساری دیگر فقط محدود به هند نیست و این لباس نه تنها در هند بلکه در کشورهای دیگر دنیا هم توسط افراد زیادی پوشیده می شود.

 

برای پوشیدن ساری باید در قسمت بالاتنه، لباسی آستین کوتاه پوشید و سپس ساری را به تن کرد تا لباس پوششی کامل را برای بانوان به ارمغان آورد. البته این روزها قسمت بالاتنه ی ساری نیز قسمتی از همین لباس محسوب شده و به عنوان قسمتی از ساری به فروش می رسد اما در قدیم این دو قسمت جدا بودند.

 

جالب است بدانید که پوشیدن ساری در هند به معنای فضل و بخشش آن فرد است، یعنی نوع پوشش باید ارتباط مستقیمی با خلق و خوی فردی که آن را می پوشد داشته باشد. مرسوم ترین فرم ساری، ساری ابریشمی، kanjivaram sari و banarasi sari است. استایل پوشیدن این لباس در هر منطقه ای از هند با جای دیگر فرق دارد. بعضی ها آن را با یک pallo (پالو) در جلو و برخی هم آن را با پالو که در پیشت آویزان می شود می پوشند. این لباس به خانم ها زنانگی ظریفی می بخشد. قدمت ساری به ۲۶۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد.



 

لباس سنتی Salwar Kameez  (سالوارکیمز)

Salwar Kameez یکی از معروف ترین و معمول ترین لباس های سنتی در هند است. Salwar kameez در بسیاری از مدل ها آمده و می تواند برای هر مناسبت استفاده شود. این لباس سنتی مردان و زنان جنوب آسیا و آسیای مرکزی است. این در درجه اول لباس های سنتی مردم هیمکلان پرادش، پنجاب و هریانا بود، اما اکنون هم در سایر نقاط کشور دیده می شود و هم در حال حاضر در این زمینه بسیار خوب است.

 

 

Sherwani  (شروانی)

Sherwani یک لباس سنتی است که توسط مردان در مراسم های رسمی پوشیده شده است. این ژاکت زانویی یا کت است که توسط اکثر مردان شمال هند پوشیده شده است. اما اکنون بسیاری دیگر آن را دنبال می کنند در مدل دیگر، طول آن تا زانو است که ژاکت achkan نامیده می شود. این یک لباس محبوب در مراسم عروسی است.

 

Panche or Lungi (لونگی یا پنچه )

یکی از لباس های بسیار پر طرفداری که هم مردان و هم زنان هندی آن را می پوشند، لونگی نام دارد. لونگی پارچه ای نخی و رنگارنگ است که بیشتر در مراسم های غیر رسمی پوشیده می شود. این لباس سنتی هندی در جنوب هند پوشیده شده است. جنس آنها از ابریشم یا پنبه است و در گرمای تابستان یک امداد بزرگ است.  امروزه مردم کشورهای دیگر مانند بنگلادش، برونئی، اندونزی، مالزی، میانمار و سومالی، به دلیل گرما و رطوبت، از این لباس استفاده می کنند.



 

Salwar Kameez And Churidar (شلوار قمیض و چوریدار ):

از لباس های سنتی هندی که توسط خانم ها در مناطق کشمیر و پنجاب پوشیده می شود، شلوار قمیض و چوریدار است که از یک لباس بلند راحتی تا بالای قوزک پا و شلوار بلندی که روزی قوزک پا کاملا تنگ و محکم است، تشکیل شده است. خانم های هندی مخصوصا در مناطق گفته شده، از طرفداران پر و پا قرص این لباس هستند.

 

 

Kurta pyjama:

این لباس یک لباس مردانه است که در همه جای هند پوشیده می شود. چه کارناوال باشد و چه یک مراسم باشکوه فرقی ندارد، kurta با pyjama یا churidaar پوشیده می شود. این لباس یک لباس گشاد بلند و یقه ایستاده است که با چند دکمه در بالا تزیین می شود.

در هند و کشورهای همسایه مانند بنگلادش و پاکستان وجود دارد. انواع مختلف اصلاح شده کرتاس وجود دارد که شامل لباس های شروانی، پاتانیا و غیره هستند. زنان نیز از کرتاس استفاده می کنند، اما معمولا آنها توسط کورتیس و دیگر نام ها نامیده می شوند.
برچسب ها: لباس ، سنتی ، هند ، ناطقان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: لباس سنتی هند ناطقان پوشیده می شود لباس های سنتی فرهنگ ها لباس سنتی سنتی هندی سنتی هند یک لباس لباس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند

ایسنا/مازندران استاندار مازندران گفت: شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش‌آفرینی کنند و مطمئن هستیم این نهادها در این راستا اثرگذار است.

یوسف نوری امروز، ۸ اردیبهشت در همایش تجلیل از شوراها که در تالار مرکزی ساری برگزاری شد با بیان اینکه، بخشی از اداره امور کشور و تصمیم گیری بر اساس قانون اساسی و آیه‌های قرآنی به مردم واگذار شده است، اظهار کرد: تفاهم، پرهیز کردن از مناقشات و ارتباط دائمی با مردم از وظایف شوراها است همچنین انجام کار در حدود وظایف از جمله موضوعاتی است که به شورایی‌ها توصیه و توجه به روستاها مورد تاکید ویژه ما قرار دارد.

استاندار مازندران با تاکید براینکه روستاها باید به قطب تولید تبدیل و از مصرف کنندگی خارج شوند، تصریح کرد: روستاها باید به چرخه اقتصادی برگردند.

نوری با بیان اینکه معماری بناهای تاریخی ایرانی در مازندران انجام نشده بلکه معماری در ساخت و سازها به سمت غربی و اروپایی رفته است، گفت: ساخت و سازها باید با نظارت و قانونی انجام شود.

وی با اعلام اینکه استانداری کمک حال شوراها خواهد بود و تسهیل‌گری می‌کند، یادآور شد: مردمی سازی اقتصاد اولویت ما است و بدنبال مشارکت مردم در تولید هستیم.

فرماندار ساری نیز در این مراسم با اعلام اینکه شهرستان ساری بدنبال پیشرفت و آبادانی به نفع مردم است، اظهار کرد: شهرستان ساری با ۱۳ کیلومتر ساحل، ۴ شهرک صنعتیو ۱۷ دانشگاه بدنبال پیشرفت و آبادانی به نفع مردم است.

محمدعلی نوبخت افزود: در سال گذشته حدود ۲۷۰ پروژه افتتاح و بهره‌برداری شد و ۱۰ پروژه را در روستاه‌ها به سرانجام رساندیم که این مهم با کمک شوراهای روستا صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در ۲ سال گذشته ۷۰۰ پروژه با اعتبار ۲۲۰۰ میلیارد تومان افتتاح و بهره برداری شد و ۲۷۰ پروژه نیمه تمام در ابتدای دولت به بهره داری رسید.

فرماندار ساری با درخواست اینکه با افزایش اعتبارات کمیته برنامه ریزی تمام پروژه‌های نیمه تمام۴۰۰ روستای شهرستان ساری به سرانجام می‌رسد، خاطرنشان کرد: در مولدسازی ۲۷ پلاژ داریم که تنها یک پلاژ ما ۱۷۰۰ میلیارد تومان ارزش ریالی  دارد، با ارزش ریالی همین یک پلاژ بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام به سرانجام می‌رسد.

نوبخت با اشاره به اینکه بودجه شهرستان ساری باید در تراز شهرهایی همچون قم، گرگان و اصفهان باشد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ شعار سال برای ما حکم، برنامه توسعه هفتم، نظام بودجه‌ریزی برای ما اصل است.

دوقطبی شدن شوراها ارزش این نهاد را زیر سوال می‌برد

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران نیز با بیان اینکه دو قطبی شدن شوراها ارزش و اعتبار این نهاد را زیر سوال می‌برد، اظهار کرد: چرا که بنیان شورا برگرفته از قرآن کریم است.

احمد توکلی افزود: اعضای شورای شهر و روستا، دهیار و شهردار نقش مهمی در تحقق اهداف انقلاب دارند.

وی با اشاره به اینکه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها خودگردان هستند که درآمد این دو نهاد صرف عمران و آبادانی می‌شود، بیان کرد: تامین این اعتبار توسط دولت مطمئنا کار سختی خواهد بود چرا که دولت به همه حوزه‌ها باید یکسان نگاه کند.

سرپرست معاونت عمرانی استاندار مازندران تصریح کرد: شورای شهر جای مشورت است و این شرایط را باید در این جایگاه که از قداست بالایی برخوردار است لحاظ شود.

توکلی خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باید در هزینه کرد اعتبارات اولویت‌بندی کنند تا رضایت‌مندی حداکثری مردم را در اجرای پروژه‌ها داشته باشیم.

عملی نشدن مطالبات شهر ساری بیانگر مظلومیت مرکز استان است

رئیس شورای اسلامی شهر ساری با بیان اینکه مرکز استان باید مورد توجه مسئولان ارشد قرار گیرد، اظهار کرد: با توجه به جمعیت شناور و اداراتی که در ساری مستقر هستند باید به مرکز استان کمک شود.

پرویز شعبانی افزود: خودمحوری، سیاست‌زدگی و کم توجهی دستگاه‌های اجرایی به جایگاه نظارتی شوراها از جمله خلع‌هایی است که انتظار داریم از سوی وزارت کشور مورد بررسی قرار گیرد.

مدیران به بخش‌های ۶ گانه شهرستان ساری نگاه استانی داشته باشند

مرتضی شعبانی رییس شورای بخش رودپی جنوبی با بیان اینکه شوراهای روستا و شهر بدون هیچگونه مواجبی وقت و زندگی خود را صرف مردم می‌کنند، اظهار کرد: مدیران دستگاه‌های اجرایی باید به بخش‌های ۶ گانه شهرستان ساری نگاه استانی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه مردم حق دارند خواسته‌های خود را بی واسطه از شوراهای روستا و شهر داشته باشند چرا که در شوراها بویژه در روستا مطالبات  زیاد است، خاطرنشان کرد: در زمینه کشاورزی  مشکلات زیادی داریم اگر مسئولان نسبت به تامین ادوات کشاورزی و کود شیمیایی اقدامات لازم را انجام دهند شاهد اتفاقات قابل توجهی در راستای توسعه شهرستان ساری خواهیم بود.

شعبانی خاطرنشان کرد: در تمامی محورهای مواصلاتی شهرستان ساری در زمینه حمل و نقل جاده‌ای و راهداری دچار مشکل هستیم که از اداره کل راهداری و حمل نقل جاده ای استان مازندران انتظار می‌رود نسبت به حل این موضوعات اهتمام ویژه داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عزیمت ۳ کاروان از مازندران به عمره مفرده
  • ۸۰۰ پروژه عمرانی طی دو سال در ساری افتتاح شد
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • بودجه فعلی ساری جوابگوی جمعیت شناور آن نیست
  • شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند
  • تجلیل از مروجان فرهنگ پهلوانی 
  • جایگزینی بیش از ۲ کیلومتر نیوجرسی جای گاردریل در جاده‌های مازندران
  • سند دار شدن بخشی از زمینهای کشاورزی در ساری
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • گشایش دفتر بسیج ورزشکاران شهرستان ساری